فیلم بی‌بدن درباره چیست و چرا الناز شاکردوست عصبانی بود؟

پرونده مرموز «قتل غزاله» و جنجال الناز شاکردوست در کوروش!

پرونده مرموز «قتل غزاله» و جنجال الناز شاکردوست در کوروش!
به نظر می‌رسد علت اصلی حذف این فیلم از بخش سودای فیلم فجر، در ارتباط با حاشیه‌های قبلی‌ای باشد که برای این فیلم سینمایی ایجاد شده بود. حاشیه‌های فیلم بی بدن از روز‌های آخر دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
کد خبر: ۵۷۴۲
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳

زی‌سان: اخیرا ویدئویی از الناز شاکردوست، ستاره مشهور سینمای ایران منتشر شده که در آن با بغض و گریه با مخاطبان حرف می‌زند. در این ویدئو شاکردوست می‌خواهد حرف‌هایش را بدون واسطه و مستقیم با مردم در جریان بگذارد.

به گزارش «زی‌سان» الناز شاکردوست در پردیس سینمایی کوروش پس از پخش فیلم سینمایی «بی‌بدن» اصرار دارد با مردم حرف بزند و از محدودیتش برای حرف زدن به شدت ناراحت و عصبانی‌ست. در نوشته حاضر چرایی جنجال‌سازی اخیر شاکردوست و انتقادات او مورد بررسی قرار گرفته که شرح آن در ادامه آمده است. 

جنجالی که شاکردوست برپا کرد!

در فیلم منتشر شده از شاکردوست در حالی که تیتراژ پایانی فیلم پخش می‌شد، گفت: «می‌خوام با مردم حرف بزنم. می‌خوام بگم که خوشحالم کنار شما مردم، این فیلم را دیدم. کنار شما مردم هستم. من هم مثل شما بلیط خریدم تا اینجا باشم. از آنجایی که حضور من برای داشتن هر تریبونی در جشنواره فجر خط خورده، فکر کردم بیایم اینجا بایستم و با شما مستقیم حرف بزنم. با شمایی که این فیلم را دیدید... دلیل اینکه این فیلم در بخش سودای سیمرغ حضور ندارد، قضاوتش را به شما و تاریخ می‌سپارم.»

او در اعتراض به صدای بلند تیتراژ خطاب به مسئولین سالن گفت: «صدایش را زیاد کنید که صدای من اصلاً نرسد. عادت کردم که صدایم به هیچ جا نرسد» و ادامه داد: «شاید برایتان سوال باشد که این فیلم در جشنواره هست. بله، در جشنواره فجر یک بخشی را به نام نگاه نو گذاشتند برای فیلم‌هایی که هیچ دلیل منطقی برای حذف شان ندارند و در این بخش می‌گذارند تا از این طریق، این فیلم‌ها را زنده به گور کنند...»

او در ادامه صحبت‌هایش گفت: «شما نمی‌توانید جلوی حرف زدن ما‌ها را بگیرید...» ادامه صحبت‌های شاکردوست با ممانعت مامورین سینما مواجه شد. او در اعتراض به این برخورد گفت: «بگذارید حرف بزنم. گفتی حق تریبون نداری. می‌خواهم حرف بزنم. نمی‌تونید منو به زور بیرون ببرید. بلیت خریدم اومدم توی سینما.»

الناز شاکردوست خطاب به مردم حاضر در اطرافش گفت: «ازتون می‌خواهم این سنگ‌هایی که به سمت‌مان پرت شده، ازش یک سنگر بسازیم. چرا که ما در یک جشنواره به سر نمی‌بریم؛ در یک جنگ فرهنگی به سر می‌بریم... آرزو می‌کنم خیلی زود روزی بیاید که جشنواره‌مون به شکل فرهنگی و تخصصی برگزار شه... این تنها خواهش منه.» 

فیلم صحبت‌های شاکردوست در پردیس سینمایی کوروش

عدم حضور فیلم «بی‌بدن» در بخش سودای جایزه سیمرغ

بدون تردید مهم‌ترین اعتراض بازیگر سرشناس کشور، الناز شاکردوست به عدم قرار گرفتن فیلم سینمایی بی‌بدن با بازی او در بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) است. فیلم بی بدن ساخته مرتضی علیزاده است که الناز شاکردوست و نوید پورفرج به عنوان بازیگران اصلی آن هستند. در این فیلم البته بازیگران مشهور دیگری همچون سروش صحت حضور دارند. 

ژانر اجتماعی ویژه این فیلم سینمایی و نیز مصطفی احمدی به عنوان تهیه کننده که سابقه تهیه فیلم درخت گردو را در کارنامه دارد و با مهران مدیری برنامه‌هایی نظیر دورهمی را تولید کرده، تمام نگاه‌ها را به سوی خود جلب کرده بود. بسیاری از فعالان و منتقدان حوزه سینما نیز انتظار داشتند که این فلیم یکی از نامزد‌های اصلی برای درو کردن جوایز در جشنواره فیلم فجر امسال باشد. 

حالا به نظر می‌رسد الناز شاکردوست ۳۹ ساله که قبل‌تر با فلیم‌های شبی که ماه کامل شد (۱۳۹۷) و ابلق (۱۳۹۹) برنده و نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شده است به شدت از عدم حضور فیلم بی‌بدن با نقش‌آفرینی او به عنوان نقش اول زن بسیار عصبانی است. اعتراض الناز شاکردوست به عدم ورود فیلم بی‌بدن در بخش سودای سیمرغ در شرایطی است که امسال ۲۲ فیلم در این بخش با یکدیگر رقابت می‌کنند که عبارتند از:

۱- آبی روشن؛ قصه‌ای امام رضایی (ع) به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا 

۲- آسمان غرب به کارگردانی محمد عسگری

۳- آغوش باز به کارگردانی بهروز شعیب

۴- احمد به کارگردانی امیرعباس ربیعی 

۵- بهشت تبهکاران به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی 

۶- پرویز خان به کارگردانی علی ثقفی 

۷- تابستان همان سال به کارگردانی محمود کلاری

۸- تمساح خونی به کارگردانی جواد عزتی 

۹- دروغ‌های زیبا به کارگردانی مرتضی آتش 

۱۰- دست ناپیدا به کارگردانی انسیه شاه‌حسینی 

۱۱- دو روز دیرتر به کارگردانی اصغر نعیمی 

۱۲- شه‌سوار به کارگردانی حسین نمازی 

۱۳- شور عاشقی به کارگردانی داریوش یاری 

۱۴- صبح اعدام به کارگردانی بهروز افخمی 

۱۵- صبحانه با زرافه‌ها به کارگردانی سروش صحت 

۱۶- قلب رقه به کارگردانی خیرالله تقیانی پور 

۱۷- مجنون به کارگردانی مهدی شاه محمدی

۱۸- معجزه پروین به کارگردانی محمدرضا ورزی 

۱۹- میرو به کارگردانی حسین ریگی 

۲۰- نبودنت به کارگردان کاوه سجادی حسینی 

۲۱- نپتون به کارگردانی محمدابراهیم غفاریان 

۲۲- نوروز به کارگردانی کارنامه سهیل موفق 

البته دو فیلم رزرو هم معرفی شده‌اند که عبارتند از: فیلم مسخ نرگس به کارگردانی حامد علیزاده و فیلم شوماه به کارگردانی مژگان بیات.

قضاوت ناعادلانه یا حاشیه‌هایی که «بی‌بدن» را در اغما فرو برد

الناز شاکردوست در اظهارات خود به شدت به قضاوت نادرست و داوری ناعادلانه برای عدم انتخاب فیلم بی بدن برای ورود به بخش رقابتی فیلم‌های سینمایی ایران در جشنواره فیلم فجر اعتراض دارد. شاید او، عوامل فیلم و بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که فیلم سینمایی بی بدن ارزش و توان ورد به بخش رقابت فیلم‌های سینمایی ایرانی و حتی دریافت جوایز را داشته است. اما باید توجه داشت که شخصی کردن این موضوع به هیچ عنوان نمی‌تواند گزینه درستی باشد؛ چرا که همین داوری‌هایی که مورد انتقاد شاکردوست است، دو بار او را برنده جایزه سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن معرفی کرده‌اند. 

الناز شاکردوست در فیلم بی بدن

به نظر می‌رسد علت اصلی حذف این فیلم از بخش سودای فیلم فجر، در راتباط با حاشیه‌های قبلی‌ای باشد که برای این فیلم سینمایی ایجاد شده بود. حاشیه‌های فیلم بی بدن از روز‌های آخر دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شد. جایی که سایت مشرق نیوز با اطلاعات کامل از فیلمنامه و سیر داستانی فیلم خواستار توقف پخش آن شد؛ آنطور که سایت مشرق نیوز ادعا کرده است فیلم بی‌بدن یک اثر جسور در نشان دادن جزئیات یک پرونده مهم قضایی است و ادعا کرده که خانواده عبدالعالی نسبت به ساخت این فیلم راضی نیستند. فشار‌ها برای حذف این فیلم از فهرست آثار حاضر در جشنواره تا جایی بالا گرفت که برخی از نویسندگان توییتری که سابقه پرونده‌سازی برای فیلم‌ها دارند بدون تماشای فیلم آن را اثری ضد امنیت ملی معرفی کردند!

داستان و بازیگران فیلم بی بدن

فیلم بی بدن ساخته مرتضی علیزاده فیلمی جنایی است که از یک پرونده قضایی مهم الهام گرفته است. آنطور که از خبر‌های رسمی می‌آید فضای فیلم به یک پرونده معروف جنایی دهه ۹۰ اشاره دارد. پرونده قتل غزاله شکور به دست آرمان عبدالعالی که چندین بار تا مرحله اجرای حکم رفت و برگشت…

اطلاعات منتشر شده در سایت‌های خبری می‌گوید غزاله شکور (۱۳۷۳ – ۱۲ اسفند ۱۳۹۲) دختر ۱۹ ساله‌ای بود که روز ۱۲ اسفند سال ۱۳۹۲ به دست معشوقه‌اش آرمان عبدالعالی (۱۹ اسفند ۱۳۷۴ – ۳ آذر ۱۴۰۰) کشته شد و جسدش هرگز پیدا نشد. آرمان عبدالعالی در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشت. روند طولانی رسیدگی به پرونده قتل غزاله شکور در نتیجه مفقودی جسد و همین‌طور صدور احکام متعدد اعدام و لغو در آخرین لحظات این پرونده را پیچیده کرد. عبدالعالی سرانجام در دادگاه مجرم شناخته و بامداد چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ به دار آویخته شد. از این پرونده به عنوان یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های جنایی ایران یاد می‌شود.

الناز شاکردوست و سروش صحت در فیلم بی بدن

الناز شاکردوست و نوید پورفرج به عنوان بازیگران اصلی بی بدن معرفی شده‌اند. سروش صحت هم که خودش با فیلم صبحانه با زرافه‌ها در جشنواره فجر حضور دارد، دیگر بازیگر این فیلم است که در کنار گلاره عباسی نامش در ترکیب بازیگران آمده است. کاظم دانشی کارگردان مستعد و جوان ایران که پیش از این فیلم علفزار را ساخته بود، فیلمنامه بی بدن را نوشته و مصطفی احمدی که سابقه تهیه فیلم درخت گردو را در کارنامه دارد و با مهران مدیری برنامه‌هایی نظیر دورهمی را تولید کرده، به عنوان تهیه کننده این اثر حاضر است. مهدی سعدی تدوینگر این فیلم است و حبیب خزایی‌فر آهنگساز مطرح سینما که شاهکار موسیقی زخم کاری از یادگاری‌های اوست، آهنگسازی این فیلم را بر عهده دارد.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون